καθαρισμός και πλύσιμο σουτιέν

Η άνοιξη κατέφθασε και εμείς είμαστε άκρως χαρούμενοι γι΄αυτό! Ένα ερώτημα που μας έχετε κάνει κατά καιρούς, είναι για το σωστό πλύσιμο των σουτιέν. Ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι όπου τα ρούχα είναι πιο διάφανα και εφαρμοστά θέλουμε τα σουτιέν που φοράμε να φαίνονται συνεχώς σαν καινούρια. Οπότε, παρακάτω θα βρείτε μερικά tips για το πλύσιμο των σουτιέν σας.

Για πολλά νοικοκυριά, το πλύσιμο των εσωρούχων είναι μια δουλειά που συνήθως γίνεται τακτικά για να είναι πάντα καθαρά και περιποιημένα. Συχνά τα σουτιέν πλένονται στο πλυντήριο μαζί με διάφορα άλλα είδη ένδυσης, έτσι ώστε να μπορούν να πλυθούν όλα μαζί για εξοικονόμηση χρόνου. Ωστόσο, είναι αυτός ένας σωστός τρόπος πλύσης;

Εδώ στο Suc, γνωρίζουμε ότι όταν βρίσκετε ένα άνετο, υποστηρικτικό σουτιέν μέσα στο οποίο νιώθετε υπέροχα, θέλετε να διατηρηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο και ο τρόπος που το πλένετε μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο σε αυτό. Για να σας βοηθήσουμε να αποτρέψετε τα αγαπημένα σας σουτιέν από το να ξεθωριάσουν, να χάσουν το σχήμα τους ή ακόμα και να χαλάσουν πριν από την ώρα τους, δημιουργήσαμε έναν πλήρη οδηγό για το πώς να πλένετε τα σουτιέν σας, ώστε να μπορείτε να αισθάνεστε σίγουρες ότι θα βγουν σαν καινούργια, με κάθε πλύσιμο.

Είτε θέλετε να μάθετε ποια μέθοδος πλυσίματος είναι η καλύτερη επιλογή είτε αναρωτιέστε αν πρέπει να στεγνώσετε το νέο σας σουτιέν στο στεγνωτήριο, είμαστε εδώ για να σας δώσουμε όλες τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Πόσο συχνά θα πρέπει να πλένουμε τα σουτιέν; 

Αν και τα σουτιέν σας δεν πρέπει να πλένονται μετά από κάθε χρήση, θα συνιστούσαμε να τα πλένετε μετά από κάθε 3-4 χρήσεις. Ωστόσο, δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσετε, σχετικά με τη συχνότητα του πλυσίματος. Ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι ο τύπος του κλίματος στο οποίο ζείτε αυτήν τη στιγμή. Σε ένα θερμότερο κλίμα, πιθανότατα θα ιδρώνετε πιο συχνά από εκείνους που ζουν σε ψυχρότερο κλίμα, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να πλένετε τα σουτιέν περισσότερο συχνά. Ωστόσο, εάν έχετε περισσότερα σουτιέν να φοράτε και να τα εναλλάσσετε καθημερινά, θα γίνεται λιγότερη χρήση σε καθένα από αυτά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να περιμένετε λίγο περισσότερο πριν τα πλύνετε ξανά.

Πλύσιμο σουτιέν στο χέρι

πλύσιμο σουτιέν στο χέρι

Όταν πρόκειται να πλένετε τα σουτιέν σας, θα πρέπει πάντα να ελέγχετε τις συμβουλές πλυσίματος που εμφανίζονται στην ετικέτα φροντίδας κάθε σουτιέν, ώστε να μπορείτε να λάβετε υπόψη τυχόν ειδικές οδηγίες. Γενικά, όμως, είναι πάντα καλύτερο να πλένετε τα σουτιέν με τον πιο ήπιο τρόπο για να διατηρούνται φρέσκα και σε καλή κατάσταση. Για το λόγο αυτό προτιμούμε το πλύσιμο των σουτιέν στο χέρι συγκριτικά με τις άλλες μεθόδους. Αν και μπορεί να φαίνεται λίγο χρονοβόρο, τα πλεονεκτήματα υπερτερούν κατά πολύ των μειονεκτημάτων, καθώς το πλύσιμο στο πλυντήριο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ζημιάς στην μπανέλα και στην ελαστικότητα, προκαλώντας επιδείνωση της ποιότητας του σουτιέν. Έχουμε πολλά tips όσον αφορά το πλύσιμο των σουτιέν στο χέρι, οπότε είναι βέβαιο ότι θα γίνει εύκολη υπόθεση σε χρόνο μηδέν.

Πως να πλύνεις το σουτιέν στο χέρι

  1. Πρώτα από όλα, γεμίστε τον νεροχύτη σας ή μια λεκάνη με δροσερό ή χλιαρό νερό.
  2. Προσθέστε ένα απορρυπαντικό πλυσίματος της επιλογής σας. Συνιστούμε να χρησιμοποιείτε ένα ειδικά σχεδιασμένο προϊόν για χρήση σε ευαίσθητα αντικείμενα. 
  3. Μουλιάστε τα σουτιέν σας στο νερό για έως και μία ώρα και στη συνέχεια τρίψτε τα απαλά, προσέχοντας τις περιοχές της μασχάλης και της μπανέλας, καθώς εκεί είναι πιο πιθανό να συσσωρευτεί βρωμιά. 
  4. Μόλις τα σουτιέν σας έχουν πλυθεί επαρκώς, ξεπλύνετε προσεκτικά τυχόν περίσσεια υγρού, στεγνώστε τα και διαμορφώστε τις cups όπως χρειάζεται πριν τα αφήσετε να στεγνώσουν καλά.

Πως να πλύνεις το σουτιέν στο πλυντήριο

πλύσιμο σουτιέν στο πλυντήριο

Ένα σουτιέν με μπανέλα δεν είναι τόσο καλό να πλένεται στο πλυντήριο. Ωστόσο, πολλοί τύποι bralettes και σουτιέν χωρίς μπανέλα είναι ασφαλείς να πλένονται στο πλυντήριο. Ο γάντζος κάθε σουτιέν και το κούμπωμα αυτών θα πρέπει να είναι ασφαλείς για να αποφευχθεί τυχόν ανεπιθύμητο γδάρσιμο και να μειωθεί η πιθανότητα να μπλέξουν τα σουτιέν μεταξύ τους. Στην ιδανική περίπτωση, τα σουτιέν θα πρέπει να πλένονται χωριστά από άλλα είδη ρούχων, αλλά αν ψάχνετε για λίγη επιπλέον προστασία για να βεβαιωθείτε ότι παραμένουν σε άριστη κατάσταση με κάθε πλύσιμο στο πλυντήριο, δοκιμάστε να επενδύσετε σε μια διχτυωτή τσάντα εσωρούχων ή αλλιώς θήκη σουτιένγια πλύσιμο (σύντομα θα μπορείτε να τα προμηθεύεστε από το suc.gr). Αυτά είναι φτιαγμένα για να αποτρέπουν το τέντωμα του σουτιέν σας καθώς και να εμποδίζουν τυχόν θηλιές στην cup, επομένως είναι ένα εξαιρετικό αξεσουάρ πλυντηρίου για να επενδύσετε το οποίο κοστίζει ελάχιστα.

Μπορούν τα σουτιέν να μπουν στο στεγνωτήριο;

Μόλις τελειώσετε με το πλύσιμο, μπορεί να σας φαίνεται δελεαστικό να μειώσετε τον χρόνο στεγνώματος για τα σουτιέν σας βάζοντάς τα στο στεγνωτήριο. Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην το προτιμάτε. Η άμεση θερμότητα από στεγνωτήρια και καλοριφέρ μπορεί να προκαλέσει ζημιά στα σουτιέν και υπάρχει επίσης η δυνατότητα να φθαρεί η μπανέλα, επομένως το στέγνωμα στον αέρα είναι μια πολύ πιο ασφαλής και ήπια επιλογή. Αφήστε τα έξω για τουλάχιστον μια μέρα για να βεβαιωθείτε ότι θα στεγνώσουν πλήρως και φροντίστε να τα αποθηκεύσετε τακτοποιημένα για να τα βοηθήσετε να διατηρήσουν το αρχικό τους σχήμα.

Τώρα που γνωρίζετε για το πλύσιμο των σουτιέν, τι άλλο θα θέλατε να αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο;